VM-RUTEN: DE 7 STIGNINGER - Geografi og topografi

To kort over VM-ruten - set oppefra og i profil. Og nederst på siden er der en video med begge dele!

Google-kortet herunder er angivet målstreg samt de syv største stigninger på ruten. Stigningerne er angivet med nummer i den rækkefølge de optræder på rundstrækningen efter målstregen. Klik på hvert af numrene for at få data om højdeforskel, længde, stigningsprocent mv. Flere informationer finder du på siden med beskrivelse og vurdering af stigningerne.

Du kan zoome ind på kortet og ændre visning efter eget valg.


Vis VM-ruten i Rudersdal / Race circuit at Rudersdal på et større kort


Den grønne linje viser en alternativ rute, som kunne have været sportsligt mere interessant: Det er en rute, der skal køres i modsat retning, altså mod uret, og som følger den originale rute, bortset fra stykket omkring Slotsbakken, hvor man altså kører op ad Slotsbakken fra syd og drejer til venstre på toppen. Det indebærer, at Slotsbakken og Geels Bakke (nordsiden) skal forceres med kort mellemrum, og hvis man samtidig bevarer målstregens placering på Geels Bakke, vil de sidste par kilometer formentlig være sportsligt mere interessante.
Herunder er en modificeret højdeprofil, der viser VM-rutens 14 km lange rundstrækning med de syv stigninger.

Udgangspunktet er en højdeprofil genereret af en Garmin GPS. Den svarer stort set til den profil, der også er lagt ud på cykel-VM's officielle hjemmeside.

GPS-profiler kan imidlertid være noget unøjagtige - også selvom højdekorrektion er slået til -, og derfor har Danskebjerge.dk tjekket den igennem ud fra originale højdekort fra Kort- og Matrikelstyrelsen. De justeringer, som gennemgangen afslørede, er tegnet ind med rødt i den modificerede højdeprofil:Korrektioner:

· Den største unøjagtighed i GPS-profilen er ved stigning 2. Stigningen angives til at være omtrent lige så stor som Geels Bakke og Mothsvej-Søllerød Slotsvej, selvom det langt fra er tilfældet, jf. den røde linje.

· Der er seks steder, hvor GPS-profilen har sat bunden af en stigning lidt for højt. Det betyder, at et par af disse stigninger er en smule hårdere i virkeligheden, mens det for de øvriges vedkommende opvejes af, at også toppunktet er sat en anelse for højt.

· Lige efter kilometer 8 viser GPS-profilen en spids, der kunne indikere, at der her er en stigning på ca. 10 højdemeter med en brat nedkørsel. Dette er dog ikke tilfældet. Der kommer først en stigning omkring kilometer 9 (stigning 5), og den er ikke ret markant.På Youtube er der en udmærket video, som viser alle 14 kilometer på rundstrækningen, som den ses gennem forruden på en bil. Billedsiden er på elegant vis forsynet med geografisk kort og højdeprofil (om end denne har samme fejl som den officielle profil, jf.
ovenfor):

Find flere data om stigningerne her. Eller gå til analysen af ruten.Se også:   Her kan løbet blive afgjort (1:2)   |   Her kan løbet blive afgjort (2:2)   |   VM-rutens 7 stigninger: Beskrivelse og vurdering   |   VM-rutens 7 stigninger: Geografi og topografi   |   Det kan du også se på ruten