Vestdanmark tager titlen tilbage:
VILDT LØB I JYSK SKOV ER DANMARKS HÅRDESTE I 2014

En af de mange barske skovbakker i Highland Trail.
Antallet af højdemeter tårner sig op i de danske motionsløb. Og det ene hårde løb overgår det andet i disse år. Det kan bare ikke blive kuperet nok.

Tendensen giver sig udslag i ændringer på Danskebjerge.dk's liste over de hårdeste danske løbe-events. Først og fremmest i form af en ny nummer 1 i kategorien for mellemlange løb.

Løbet hedder Glarbo Highland Trail og foregår i det store skovområde syd for Silkeborg. På ruten kommer man flere steder op i over 120 meters højde over havet - blandt andet ved Frederik den Syvendes Høj, der i de senere år er blevet kendt som én af Danmarks allerkønneste bakketoppe.

Tidligere vindere i Danskebjerge.dk's kåringer:

· 2008: Brutal Marathon
· 2009: Midtjysk Bjergløb
· 2010: Midtjysk Bjergløb
· 2011: Brutal Marathon / Midtjysk Bjergløb
· 2012: Hammer Trail / Midtjysk Bjergløb
· 2013: Brutal Marathon / Hammer Trail

Fra og med 2011 blev løbene inddelt i kategorier efter distance.
Der er tale om en rundstrækning på 7 kilometer. Ifølge arrangørerne er der 500 højdemeter fordelt på de 7 kilometer. Det giver 1000 højdemeter, hvis man vælger at løbe strækningen to gange, og 1500, hvis man snupper en runde mere (halvmaraton).

Til næste år vil der desuden være en maratondistance på programmet, og dermed trues Aalborg Brutal Marathons status som Danmarks mest kuperede maratonløb.

Drilske højdemeter
Danskebjerge.dk's vurdering er, at det rigtige tal ligger lidt lavere - måske tættere på 400 højdemeter.
En af de passager, hvor der er meget trail i Highland Trail.
Men tallet lader sig ikke uden videre fastslå, da Highland Trail-ruten - som løbets navn antyder - ikke kun følger kortlagte stier og veje, men også bevæger sig ind i et lidt mere vildt skovterræn.

Sikkert er det, at der er flere end de 240 højdemeter, som rutetjenesten Gpsies.com angiver. Men selv hvis dette tal havde været korrekt, havde det været nok til at placere Highland Trail øverst på de respektive lister.

Se film fra Glarbo Highland Trail her:


Hele listen over de hårdeste danske bjergløb finder du her.Har DU løbet Highland Trail? Så fortæl om det på Facebook eller bloggen.