|
|
|
Det er de snævre skovstier og stejle stigninger, der gør Midtjysk Bjergløb til en barsk udfordring.
|
Stadig i toppen, men:
MIDTJYSK BJERGLØB TABER TERRÆN
Midtjysk Bjergløb ligger igen i år i den absolutte top, når hjemmesiden Danskebjerge.dk kårer Danmarks hårdeste motionsløb. Men det er lidt op ad bakke for bjergløbet. Andre løb trænger sig på.
Løbet, der afvikles i skovene syd for Silkeborg, har ellers siddet nogenlunde solidt på førstepladsen i kategorien af danske løb med flest skrappe stigninger og udmarvende højdemeter. Men stillingen ændrede sig i 2011, efter at arrangørerne pillede maratondistancen af programmet. De vurderede, at der var for meget besvær forbundet med at afvikle maratonen i betragtning af, at der kun deltog godt 100 løbere.
Tidligere kåringer af bjergløb:
2008: Aalborg Brutal Marathon
2009: Midtjysk Bjergløb
2010: Midtjysk Bjergløb
I 2011 er bjergløbene for første gang opdelt i kategorier efter ruternes længde. I kategorien for helmaraton vinder Aalborg Brutal Marathon.
|
Derfor tilbageerobrer Aalborg Brutal Marathon nu titlen som Danmarks hårdeste større maratonløb. Det nordjyske løb, der byder på ca. 700 brutale højdemeter, vandt også kåringen tilbage i 2008.
Læs også: Brutalt maraton er landets hårdeste
Midtjysk Bjergløb er dog stadig nr. 1 blandt ”mellemdistanceløbene”. Det vil sige i den løbskategori, hvor ruterne er kortere end helmaraton (42,2 km), men længere end kvartmaraton (10,5 km). Eksempelvis er der næsten 150 højdemeter mere at finde i Midtjysk Bjergløbs ”Bjergklassiker” end i naboløbet Himmelbjergløbet.
Men med til den sammenligning hører, at førstnævntes rute er 12 km længere. Det betyder faktisk, at Himmelbjergløbet relativt set har mere stigende terræn end Bjergklassikeren. Og løbet ved Himmelbjerget kan tilmed bryste sig af at have Danmarks mest skrånende opløbsstrækning, nemlig strækningen fra Julsø og op til tårnet på toppen - en højdeforskel på svimlende 125 meter.
|
Peter H. Andersen er ivrig motionsløber og ofte blandt de første i mål.
|
Alligevel må Midtjysk Bjergløb betegnes som det hårdeste. Det er i hvert fald den enslydende holdning hos flere erfarne løbere, som Danskebjerge.dk har indhentet vurderinger fra.
- Midtjysk Bjergløb har nogle stigninger, der er så stejle og har så snævre nedløb på toppen af skrænter, at man ikke kan løbe hele vejen. Det kan man godt til Himmelbjergløbet, lyder det f.eks. fra Peter H. Andersen fra Odder Atletik & Motion. Han har deltaget i Midtjysk Bjergløb to gange og Himmelbjergløbet hele 12 gange.
Konklusionen må altså være, at hvis man går efter en både lang og teknisk vanskelig rute, så er Midtjysk Bjergløb stadig førstevalget.
Hele listen over de hårdeste danske bjergløb finder du her.
Har DU løbet Midtjysk Bjergløb eller Himmelbjergløbet? Så fortæl om det på bloggen.
|
|