GALLERI: DET KAN DU SE PÅ GIRO-RUTEN

Danskebjerge.dk har været rundt på de danske Giro-ruter for at finde de mest interessante lokaliteter, ud fra både en sportslig og en kulturel synsvinkel. Her er et udpluk.

Der er uddybende data om flere af de viste steder på de øvrige sider om Giro d'Italias besøg i Danmark 2012. Start f.eks. med etapebeskrivelserne.

Fiskerbyen Thorsminde ligger på den yderste vestlige kant af Danmark. Faktisk er der kun nogle lange, tynde strimler af land, der forbinder stedet med resten af Jylland i nord og syd. Klimaet kan være barsk i Thorsminde. Denne dag stod den på regn.
Vesterhavet classic. Bragende og brusende. Giro-feltet er forskånet for den værste vestenvind på grund af klitterne, men hvis først det begynder at blæse her ude i det vestlige Jylland, så er det noget, der vil kunne mærkes i feltet.
Lemvig er omgivet af Limfjordens vande og en hel del stejle skrænter. På billedet her ses Vesterbjerg - en vej, der slår et gevaldigt 180 graders sving, hvorved trafikanterne skånes for de højeste stejlhedsgrader. Giroen kommer her forbi. Vesterbjergs modstykke, Østerbjerg. Svingene på Østerbjerg er ikke helt så dramatiske som Vesterbjergs hårnålesving. Til gengæld har Østerbjerg flere højdemeter, og når Giro-rytterne kommer, skal de dyste om bjergpoint.
Klejsbakken er en sejtrækker for motionister. For professionelle som dem i Giro-feltet, er den ikke noget at frygte. Men som tilskuer kan man med fordel stille sig i nærheden af det gamle TeleDanmark-tårn og betragte feltet fra lang afstand. Ovsted Kirke er en af Danmarks højest beliggende kirker. Dens gulv befinder sig ca. 126 meter over havoverfladen. Rytterne kan ikke undgå at se det yndige bygningsværk, når de tager hul på bjergspurten op mod Ejer Bavnehøj.
Når rytterne passerer vejen op til Ejer Bavnehøj, kan man ikke komme højere til vejrs i Danmark, hvis man samtidig vil have asfalt under hjulene.
Der vil sikkert være masser af mennesker både under og oppe i tårnet på Ejer Bavnehøj den 7. maj 2012.
Ud for Yding Skovhøj er der - selv i diset vejr - en betagende udsigt. Den når Giro-rytterne dog knap nok at nyde, før de suser ned ad den lange nedkørsel. Det samlede fald er på ca. 125 højdemeter, og det første stykke skråner med op til 13 procent.
Smedebakken (800 m lang, 8,4% stejl) ligger et godt stykke fra større byer, men den er den hårdeste stigning, som rytterne vil møde i løbet af de tre dage i Danmark, og hvis man som tilskuer ikke orker menneskemængderne ved opløbsstrækningerne og de indlagte spurter, kan det her være et sted at tage hen.
Alle fotos: Danskebjerge.dk




Se også:   Giro i Danmark: Så svære er de tre etaper   |   Sandheder og usandheder om de danske Giro-ruter   |   Kort over 1. etape   |   Kort over 2. etape   |   Kort over 3. etape   |   Her skal du stå og se Giro   |   Flere fotos fra ruten   |   Sådan var det sidst: VM i Rudersdal