DANSKE BJERGE I DANSKE MEDIER

Danskebjerge.dk er et helt og aldeles ukommercielt projekt, men vi vil gerne ud med de bjergrige budskaber til så mange som muligt. Derfor er det vigtigt, at hjemmesiden ind imellem får medieomtale. Og det har der heldigvis været en del af hidtil i 2009.

Omtalen af Danskebjerge.dk's kåring fyldte en halv side i Bornholms Tidende 3. juni 2009. Det er Danskebjerge.dk's foto, der ledsager avisartiklen.
Navnlig to historier har fået opmærksomhed fra mediernes side. Den første var kåringen af Danmarks skrappeste stigninger. På Bornholm blev den omtalt af de fleste større medier: Bornholms Tidende, Bornholm.nu og TV 2/Bornholm. Det hang selvfølgelig sammen med, at det var den lille bornholmske by Vang, der fik tildelt den ære at lægge asfalt til den mest barske stigning i landet. Men også i Vejle blev kåringen omtalt, nemlig i lokalradioen VLR - her fik historien den vinkel, at de fleste stigninger på Top 12-listen ligger i netop Vejle.

Det sted, hvor kåringen fangede mest interesse, var dog nok på feltet.dk - Danmarks største cykelsite. Her var Danskebjerge.dk's historie den mest læste nyhed i flere dage. Det var positivt, idet det bekræftede, at der blandt cykelinteresserede er et behov for at vide mere om danske stigninger. Og så gav omtalen utrolig mange sidevisninger på Danskebjerge.dk: over 5500 på én dag, da det gik hedest for sig.

Kåringen af Danmarks hårdeste bakker fik også opmærksomhed fra lidt uventet kant. Danmarks Radio ønskede nemlig at lave et interview med bestyreren af Danskebjerge.dk, og sådan gik det til, at vi kom i landsdækkende radio. Hvis du kan leve med den reducerede lydkvalitet, kan du høre interviewet her. Ellers er der også en afskrift af interviewet.

En anden af Danskebjerge.dk's historier, som har fået en del omtale, er den om undersøgelsen af stigningerne i Tour de France. Danskebjerge.dk har kigget nærmere på de ca. 200 stigninger, der har indgået i Tour'en 2006-2008, og undersøgt, hvordan stigninger får tildelt såkaldte kategorier. Også denne historie var blandt de mest læste på feltet.dk, omend andre nyheder samtidig fik en del fokus, fordi Tour de France netop var startet på samme tid.

Og hvad har franske stigninger så med danske bjerge at gøre? Tja, Danskebjerge.dk vil godt orientere sig mod brugere i andre lande end Danmark, og desuden er der stor interesse for Tour de France herhjemme og vel ikke mindst blandt Danskebjerge.dk's brugere. Og så kastede historien også en dansk sidehistorie af sig, nemlig nyheden om at Jellingvej i Vejle har både længden og stejlheden til at gøre sig i selskab med solide franske kategori 4-stigninger.

Når nu emnet her er presseomtale, så kan det stadig anbefales at læse Berlingskes artikel fra 2008 om Danmarks bakker. Artiklen er en god indføring i bakkeverdenens mange aspekter. Artiklen bygger bl.a. på oplysninger fra Danskebjerge.dk.


Foto: Danskebjerge.dk