PÅ KLINTEN SLÅR MAN INGEN REKORDER

Når du løber på Møns Klint, kan du glemme alt om at slå dine bedste tider. Her møder du nemlig et særdeles vanskeligt terræn. I serien med interview med bakke-entusiaster er turen kommet til arrangøren af Klinteløbet.

Geocenter Møns Klint arrangerer 13. juni 2010 for tredje gang et motionsløb på klinten. Ruten er ikke så lang - 5 km. Til gengæld er den meget udfordrende.

Og udfordrende skal den være, fortæller undervisningschef, naturvejleder og løbsarrangør Jesper Grube Kristiansen.

Reportage fra Klinteløbet 2011. Filmet fra toppen af trappen, få meter før mål. Se den i stor på YouTube.
- Hvordan opstod idéen med et Klinteløb?

"På GeoCenter Møns Klint arrangerer vi hver sommer ca. 900 guidede ture både til fods og på MTB på Møns Klint. Da flere af vores guider løbetræner i området for at holde sig i form, blev vi enige om, at vi selvfølgelig også måtte arrangere et motionsløb. Det foregår i Danmarks vildeste natur og byder på ekstremt kuperet terræn."

- Hvem er det især I henvender jer til med arrangementet?

"Vi har erfaret at Klinteløbet tiltrækker både ekstremfolk fra hele landet og en hel masse almindelige motionister. De hurtigste sendes af sted først og så kommer alle de øvrige."

- Hvor hurtigt løber du selv de 5 km?

"Til sammenligning løber jeg selv 5 km i almindeligt terræn på 20.19, Klinteløbsruten på 26.18... Det fortæller lidt om udfordringerne."

- Der var særligt i 2009 kritik af den del af ruten, som går langs vandet. Løberne fik våde fødder, og der var fare for at vrikke om. Overvejer I at omlægge ruten?

"Vi er altid meget glade for feedback der kan gøre Klinteløbet bedre. Problemet med høj vandstand optræder dog kun i gennemsnit 1 dag om måneden, så sandsynligheden for at det igen sker til Klinteløbet er meget lille. Ruten langs stranden er jo en del af ånden i klinteløbet og lægges ikke umiddelbart om. Tanken er et smukt og hårdt terrænløb og så en ekstrem trappetur op til sidst."
Læs også:
  • Interview med Ole Thisted
  • Interview med Henrik Bandsholm
  • Interview med Jesper Worre


  • Mere om løbet her.

    /Danskebjerge.dk, april 2010