|
|
DCU: NOGLE BAKKER DUER BARE IKKE
En stor del af Danmarks hårdeste stigninger kommer aldrig til at indgå i etapeløbet Post Danmark Rundt. Det fastslår løbsdirektør Jesper Worre over for Danskebjerge.dk. Derimod er andre bakker sikret en plads i løbet i mange år frem.
|
Jesper Worre er direktør for Danmarks Cykle Union (DCU) og løbsdirektør for Post Danmark Rundt.
|
Årets Post Danmark Rundt var et af de mest kuperede i etapeløbets historie. Og ifølge direktør for Danmarks Cykle Union, Jesper Worre, spillede bakkerne en central rolle for udviklingen i løbet.
"Som vi havde ventet, fik Kongeetapen afgørende betydning. De 2000 højdemeter på ruten gør, at der sker en stor udskilning hen mod finalen i Vejle, og på Kiddesvej kommer så de afgørende ryk," siger Worre til hjemmesiden Danskebjerge.dk.
Vejle Kommune ønsker at fortsætte som målby for Kongeetapen, og meget tyder på, at i hvert fald den afsluttende rundstrækning i Vejle bliver en fast del af etapeløbet i mange år frem.
"Vi er ekstremt glade for Kiddesvej og det øvrige vejforløb i byen. Alt passer rigtig fint med servicevogne og så videre," siger Jesper Worre.
Andre etapestrækninger ligger også nogenlunde fast, bl.a. stykket fra Hobro til Århus. Her skal rytterne over Jesper Worres personlige favoritbakke, Sødisbakken i det smukke Mariager.
|
Gl. Kongevej stiger med 9,7% i snit over 790 meter, men undervejs når stigningen op på næsten 20%. Den barske bakke kommer dog ikke med i Post Danmark Rundt.
|
Til gengæld er der andre store danske stigninger, som ikke kommer til at lægge asfalt til Danmark Rundt-feltet foreløbig. Det gælder f.eks. Gl. Kongevej i Vejle. Mange mener, at Gl. Kongevej er en endnu større udfordring end Kiddesvej, og løbsarrangørerne har da også kigget nøje på denne bakke. Desværre ligger den i et villakvarter, og det vil i øvrigt være svært at få logistikken til at gå op, lyder vurderingen.
Strækninger med grusbelægning er også blacklistet hos arrangørerne. Det rammer bl.a. en anden barsk Vejle-stigning, Julius Jepsens Vej, hvor asfaltvejen bliver til grusvej lige efter toppen.
Andre danske stigninger og bakkeområder får følgende vurdering af Jesper Worre:
- Rebild Bakker: "Afslutningen på Rebildvej i år var ikke nogen sprinterafslutning - rytterne kom i mål én efter én. Omvendt opstod der heller ingen store huller mellem favoritterne. De skulle godt nok op ad stigningen fire gange, men den øvrige del af ruten var ikke hård nok til, at der kunne ske en større udskilning til sidst. Rebild er dog helt klart et sted, vi vil vende tilbage til, om end det ikke bliver til næste år."
- Bornholm: "Post Danmark Rundt kommer ikke til Bornholm. Der er ellers gode muligheder for at lave en spændende rute derovre, og vi har to gange forsøgt at få myndighederne med på idéen. Men interessen har ikke været til stede. Sådan et arrangement kræver bl.a., at der kan skaffes 270 hotelværelser i to dage, og det har de ikke ment, at de kunne klare."
- Odsherred: "Vi vil enormt gerne til Odsherred. Vi var deroppe tilbage i 1996, og jeg må sige, at nu står området snart for tur. Det vil i så fald nok blive med Nykøbing Sjælland som målby. Det kunne være rigtig spændende med en etape, hvor f.eks. Kårupvej og Asnæs Indelukke indgår."
Jesper Worre er i øjeblikket i fuld gang med at planlægge næste års Post Danmark Rundt. Han ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvilke stigninger han forventer at have med på ruten.
Se også en oversigt over de stigninger, der er inde i varmen, i skammekrogen og på måske-listen.
-
Danskebjerge.dk, 4. september 2009
|
|