Den gamle skibakke ved "Holtekollen" er et yndet kælke- og skisportssted for københavnere.
HER KAN DU STÅ PÅ SKI I DE DANSKE FJELDE

Nogle har ikke tid eller råd til at tage udenlands for at stå på ski. Andre har brug for at øve sig lidt, inden de skal af sted. For begge grupper af ski-interesserede er der håb!

Danskebjerge.dk har nemlig kigget Danmark efter i sømmene og fundet frem til de steder, hvor man faktisk kan få alpine fornemmelser i maven, når der falder sne.

Nogle definitioner
Undersøgelsen omfatter udendørs bakker, hvor der er væsentlige terrænfald, og hvor aktiviteterne varetages af en forening, en myndighed eller et privat firma. Derudover skelnes mellem fire kategorier:

Bakker med skilift og evt. andre faciliteter
Bakker, hvor der tidligere fandtes sådanne faciliteter
Bakker, der er uden faciliteter, men hvor stedet bruges/har været brugt som ski-/kælkebakke
Skianlæg, der har været projekteret, men aldrig realiseret

Danskebjerge.dk har fundet frem til otte steder, der tilhører den første kategori. Se kortet. Disse lokaliteter vil i sagens natur være de mest relevante for skiløbende danskere, fordi alpint skiløb kan være ret så besværligt, hvis man skal transportere sig tilbage til toppen uden hjælpemidler.

Skilifter er luftige
Det skal dog bemærkes, at skilifter ofte håndteres i privat regi, og der kan være meget bøvl forbundet med at organisere den slags. Derfor er der ingen garanti for, at skilifterne altid kører, når der er snedække, og Danskebjerge.dk's kortlægning skal tages med det forbehold.

På den anden side kan der eksistere skianlæg, som vi kan have misset. Dem hører vi meget gerne om. Tip os fx via bloggen.

Det vil under alle omstændigheder være en god idé at tjekke op på de enkelte skianlægs status, før man drager af sted med hele familien og skiudstyret. Der er knyttet kontaktinformation til alle skianlæg. Find dem på oversigten.

Gode historier
Der hviler noget underfundigt over emnet danske skibakker, fordi begrebet i sig selv kan virke som en selvmodsigelse. Sammenlignet med de norske fjelde og de mellemeuropæiske Alper er løjperne jo temmelig korte, og snemængderne oftest tilsvarende små. Alligevel har ski-elskende danske ildsjæle ikke holdt sig tilbage. I det sidste halve århundrede har der været søsat flere interessante projekter, og derfor har Danskebjerge.dk også set nærmere på skianlæg, der ikke længere eksisterer, men som har en historie, der er værd at høre om. På de fleste af disse steder er der i øvrigt stadig mulighed for at få sig en hurtig tur ned ad bakke - man må bare leve uden de særlige skisportsfaciliteter.

Der er meget mere om alpint skiløb i Danmark på de følgende sider:
· De største danske skianlæg - en oversigt med de vigtigste data
· Kort over skibakker - find et Val d'Isère nær dig
· Det var dengang... - mange skianlæg har en spændende historie
· Skidrømme der skred i svinget.. - nogle projekter var luftkasteller
· Skibakke på anlæg til 4 mia. - hovedstaden får spektakulære løjper

Og husk:
Ved du noget om danske skibakker vi ikke ved? Så fortæl om det på bloggen.