POST DANMARK RUNDT 2013:
BAKKERNE ER FLYTTET OVER STOREBÆLT

Det kan godt være, at jyderne har landets højeste bakketoppe, men i årets Post Danmark Rundt er de mest betydningsfulde stigninger primært placeret på Sjælland. Derfor kan det denne gang bliver det sjællandske terræn, der afgør, hvem der ender på podiet.

[Update: Resultatet af etapen kan ses på Danskebjerge.dk's Youtube-kanal]

Det er traditionelt de midt- og østjyske bakker, der er de største udfordringer for rytterne i etapeløbet Post Danmark Rundt. Sådan er det ikke helt i løbets 2013-udgave, der skydes i gang 31. juli.

Danskebjerge.dk har lavet en gennemgang af de seks etapers ruteføring, og den viser bl.a., at ud af de i alt 14 særlige bakkespurter er de 8 placeret på Sjælland. Det vil sige, at kampen om løbets bakketrøje højst sandsynligt vil blive afgjort på de to linjeløbsetaper, der afvikles øst for Storebælt.

Udsigt ud over Kårupvej, der falder ned mod Sejerø Bugt.
Når det gælder antallet af højdemeter på de 14 bakkespurter, er det næsten helt lige mellem Jylland og Sjælland (godt og vel 300). Men ser man på, hvilken af disse 14 spurter der ligger på den hårdeste stigning, er det igen det sjællandske landskab, der vinder: Kårupvej i Nordvestsjælland er med sine 71 højdemeter den stigning, der har den største højdeforskel.

Samtidig har Kårupvej et lidt drilsk forløb og en maksimal stigning på hele 15 procent (opmålt af Danskebjerge.dk). Derfor er den efter Danskebjerge.dk's vurdering den mest krævende stigning overhovedet i dette års Post Danmark Rundt.

Det er ellers normalt på den traditionsrige Vejle-etape, at de stærkeste ryttere bruger terrænet som springbræt til afgørende fremstød. Men i år kan Kårupvej-bakken og stigningerne ved Høve få en tilsvarende rolle. Løbsdirektør Jesper Worre har da også på løbets egen hjemmeside udtrykt forventning om, at 4. etape "får indflydelse på klassementet".

Læs mere om tre af de nordvestsjællandske monsterbakker her.

Alle fotos på denne side: Danskebjerge.dk.Se også:     Tre benhårde bakker i Odsherred    Danmarks 10 hårdeste    Typiske bakker i Danmark Rundt