Slangebakken lever op til sit navn og snor sig sirligt op forbi villa- haverne i den lille midtjyske by Laven. (Foto: Danskebjerge.dk.)
MAN BLI'R NEMT BIDT AF SLANGEBAKKEN

Slangebakken bærer sit navn med rette, for den slår flere knuder på sig selv end en hugorm. Og så går Slangebakken opad, som om den lå i en sydeuropæisk bjerglandsby.

Men man finder den såmænd i Laven, der er smukt placeret i det jyske Søhøjland. Mere præcist ligger Laven ved den nordøstlige bred af Julsø. Det er ikke langt fra Himmelbjerget, og Slangebakken er da også en sidevej til Himmelbjergvej.

Du kan se billeder af og kort over Slangebakken HER!

Det særlige ved Slangebakken er kombinationen af mange sving og høj stigningsprocent. På en vejstrækning, der er beskedne 620 meter lang, render man ind i hele seks sving. Deraf er de fire på mere end 90 grader. Mest dramatisk er det sving, der ligger godt 200 meter oppe ad vejen. Det er et hårnålesving på 180 grader.

Stigningsprocenten er nogenlunde konstant og ligger på 6,1% i snit. I alt skal 38 højdemeter tilbagelægges. Dermed er Slangebakken ikke blandt de allerhårdeste stigninger i Danmark. Men den er helt sikkert blandt de mest spektakulære!

Arrangørerne af Post Danmark Rundt er også blevet bidt af Slangebakkens charme og lod vejen indgå i 2010-udgaven af løbet. Rytterne nåede til den efter 65,3 kilometers kørsel på etapeløbets 3. etape, der startede i Hadsten. De drejede til venstre fra Himmelbjergvej, og lidt inden de ville være nået til toppen af stigningen, drejede de til højre ad Kærs Møllevej, hvor det igen gik nedad.

Inden det professionelle felt kom til Slangebakken, havde nogle hundrede motionister lagt vejen forbi - så den lille vejstrækning fik god eksponering den dag. Og samtidig gav den sit bidrag til, at cyklisterne havde trætte ben, da de nåede Vejle.

denne side kan du finde meget mere om Slangebakken.

Relaterede sider: Danmarks vildeste hårnålesving