ENDNU ET ÅR MED MASSER AF GÆSTER PÅ DANSKE BJERGE

Antallet af hits på Danskebjerge.dk i 2010 har for længst rundet millionen. Samtidig har sitet været omtalt i flere forskellige medier i løbet af året.

Danskebjerge.dk har efterhånden fået solidt fodfæste på nettet, og gennem 2010 har der været et stabilt højt besøgstal. På en gennemsnitsdag sker det nu over 350 gange, at Danskebjerge.dk dukker op i et browservindue. Eller opgjort for hele året: 1,2 millioner hits, 120.000 sidevisninger og 47.000 "visits".

Naturligt nok er det mest danskere, der klikker sig ind. På lidt længere sigt kunne det være rart at få gjort sitet mere internationalt, så endnu flere bakkeinteresserede i udlandet lægger vejen forbi.

Med fremme i feltet
Ud over den generelle interesse fra internetbrugerne har 2010 også budt på omtale i flere nyhedsmedier. Et rent internetbaseret medie, som Danskebjerge.dk ofte har optrådt i, er cykelsitet Feltet.dk. I 2010 bragte de følgende historier fra Danskebjerge.dk:

 • Profferne går glip af Københavns hårdeste stigning
 • Fem myter om bjergene i Touren
 • Danmark har skam også hårnålesving

  Men også "papirbaserede" medier har skrevet om Danskebjerge.dk. Du kan se nogle eksempler herunder. (De fleste omtaler kan du se i fuld længde ved at klikke på billederne til højre.)

  Midtjyllands Avis (28. december 2009)
  Omtale i forbindelse med, at Danskebjerge.dk kårede Midtjysk Bjergløb som Danmarks hårdeste motionsløb 2010. Selvom artiklen måske kan givet indtryk af noget andet, er den en gengivelse af en pressemeddelelse fra Danskebjerge.dk

  Ugebladet Sydsjælland & Møn (5. januar 2010)
  Der er her tale om et genoptryk af en artikel bragt i avisen Sjællandske året før. Artiklen bygger altovervejende på Danskebjerge.dk's side om Aborrebjerg og baggrunden for, at dette sted kan kaldes Danmarks største bjerg.
  Fyns Amts Avis (10. juni 2010)
  Danskebjerge.dk besøgte i juni øen Ærø for at blive klogere på øens bakkelandskab. Besøget blev omtalt på Ærø-siderne i Fyns Amts Avis - faktisk to gange, hvor anden gang var, da Danskebjerge.dk offentliggjorde resultaterne fra turen.

  Sn.dk (8. juli 2010)
  Tre regionale aviser driver Sn.dk, der bringer nyheder fra Sjælland og øerne minus København. Denne artikel citerer fra Danskebjerge.dk's gennemgang af danske hårnålesving. Især Høje Skodsborgvej i Nordsjælland er i fokus.

  Lolland-Falsters Folketidende (30. oktober 2010)
  Folketidende bragte en omtale af Danskebjerge.dk's artikel om Lolland og Falsters to Bavnehøje. Forud havde Danskebjerge.dk været repræsenteret ved et lille pressemøde, som foregik nær Bavnehøj på Falster.  På lyd og papir
  I forbindelse med Post Danmark Rundt blev undertegnede også interviewet til Radio VLR - Vejle-egnens store lokalradio. Det var et live-interview, som fandt sted under transmissionen fra Kongeetapen.

  Apropos Kongeetapen så har Danskebjerge.dk skrevet nogle artikler om begivenheden. Artiklerne udkom på tryk, nemlig i efterårsudgaven af Cykelmagasinet. De omhandler motionsudgaven af løbet og sætter samtidig fokus på Kiddesvej, som er rutens sidste grumme stigning - og som efterhånden må regnes som Danmarks mest kendte stigning.

  Læs den ene af artiklerne her.

  Andre medier, der har omtalt sitet:

 • Berlingske
 • DR Sjælland
 • TV2/Bornholm
 • Magasinet Aktiv Træning
 • Danmarks Naturfredningsforening
 • Skov- og Naturstyrelsen

  Se mere her.
 • Historiske højder
  En artikel, som allerede er beskrevet på Danskebjerge.dk, er den om Lolland-Falsters forsvundne toppunkt. Den indgår som den første i en række artikler i 2010-udgaven af Lolland-Falsters Historiske Samfunds Årbog. Teksten er selvfølgelig mest målrettet læsere på de to øer syd for Sjælland, men forhåbentlig kan den også vække andres interesse.

  For en god ordens skyld skal det nævnes, at Danskebjerge.dk ikke har nogen indtægter i forbindelse med udarbejdelsen af de forskellige artikler. Det altoverskyggende formål med sitet er først og fremmest at stimulere opmærksomheden omkring de danske højdedrag.