HER ER DE HÅRDESTE MOUNTAINBIKELØB I DANMARK

I et land uden rigtig høje bjerge kan betegnelsen mountainbike ofte lyde lidt flad. Men hvis man kigger de rigtige steder, kan man også i Danmark finde ruter, der i den grad udfordrer både cykel og rytter.

Silkeborg MTB Marathon er et af de største mountainbikeløb i Danmark. Både når man måler det i deltagerantal og i stigningernes størrelse.
Danskebjerge.dk har nu sammensat en liste med de mest bjergrige danske MTB-løb for motionister.

Listen bygger på fakta om løbenes ruter. I bedømmelsen spiller især højdemeterne ind, dvs. det antal meter det går opad undervejs på de forskellige ruter.

Ikke overraskende er Jylland godt repræsenteret på listen. Blandt andet er der to jyske 24-timers løb, der begge er fyldt med skrappe stigninger.

Listen er næppe fuldstændig, så på Danskebjerge.dk vil vi blive glade for nye forslag til løb, der kan komme med på den. Du må også rigtig gerne maile til os med dine egne vurderinger af løbenes hårdhed. På sigt er det nemlig tanken at kåre det hårdeste mountainbikeløb i Danmark.

Se listen over de hårdeste MTB-løb her. Der kan du også læse mere om, hvilke kriterier der ligger til grund for udvælgelsen.