DM 2013 - LANDEVEJSLØBET I BILLEDER

Billed- og videoreportage fra Danmarksmesterskaberne i linjeløb i Vordingborg 23. juni 2013. Ruten var 199 km lang og var fordelt på først en stor (21,5 km) og så en lille sløjfe (8,1 km).

Læs også Danskebjerge.dk's optakt til løbet. Analysen findes her.

Alt billedmateriale: Danskebjerge.dk
Video (HD!): En lille portion smagsprøver fra landevejsløbet i Vordingborg og omegn, brygget sammen til 1 minut med fart på. (Der er flere detaljer om selve løbet i filmen nedenfor.)
Folkefest i middelalderbyen. Masser af mennesker tog imod rytterne, når de passerede. Mest trængsel var der på Slotstorvet ved siden af Gåsetårnet, hvor der var målstreg.
På den lange sløjfe kom feltet til Ørslev nordøst for Vordingborg. Her kører en udbrydergruppe på landevejen langs den lavtliggende Ørslev Mose. I forgrunden Rynkebjerg langdysse.
Ryttere på det stejleste stykke af Rynkebjerg. Rynkebjerg-stigningen stiger med 3,3% over en strækning på 1180 meter. Rytterne kunne dog holde højt tempo opad pga. en solid rygvind.
Tre stærke ryttere fører an i en forfølgergruppe på vej op ad Rynkebjerg-bakken: Fra højre Jakob Fuglsang (Astana), Brian Vandborg (Cannondale) og Chris Anker Sørensen (Team Saxo-Tinkoff). Fuglsang og Vandborg var på papiret blandt favoritterne, men kørte ret defensivt. Alligevel var de begge iøjnefaldende i løbet, fordi de ofte sad i front af de grupper, der jagtede de førende.
Video (HD!): Her får du en sammenfatning af den sidste del af løbet. Man ser flere af de afgørende situationer, f.eks. dannelsen af den store frontgruppe, Nicki Sørensens soloangreb og selvfølgelig den afsluttende spurt til mål.
Fuglsang i en gruppe på en af de afsluttende omgange inde i Vordingborg. Hans indsats bidrog i høj grad til, at hovedfeltet på dette tidspunkt var forholdsvis stort, og udbrydere blev holdt i kort snor.
Et afgørende moment: Team CULT Energy sætter sig forrest og trækker for at indhente Nicki Sørensen. På dette tidspunkt troede mange, at han ville holde hjem, men Team CULT Energy ville det anderledes. Da det gjaldt spurten, fik holdet dog ikke placeret sig optimalt og endte med sekundære placeringer.
Video: Sådan ser den lange sløjfe på de 21,5 km ud. Tag en rundtur på 4 minutter.
Screenshot fra filmen, der viser øjeblikket, hvor Mørkøv kommer over målstregen som ny danmarksmester. Resultatlisten: 1. Michael Mørkøv (Team Saxo-Tinkoff Bank), 2. Morten Øllegaard (Blue Water Cycling) , 3. Casper Folsach (Team Tre-for), 4. Matti Breschel (Team Saxo-Tinkoff Bank), 5. Kristian Haugaard (Leopard-Trek)

Se også:   Kan en bakke afgøre DM 2013?   |   Kort, højdeprofil, analyse af ruten   |   Pøt Mølle i DM 2012