SALLINGE ÅS - KORT, FOTOS OG FLERE FAKTA

Den røde linje viser omridset af Sallinge Ås. Derunder fotos fra forskellige partier af åsen.SE KORT MED ALLE ÅSE
  FOTOS FRA SØHULE BANKE, SANDHØJ OG OREBANKER:
Sallinge Ås fotograferet fra Stokkebrovej mod nord. Man ser et hævet stykke af den ca. 1,5 km lange uafbrudte åsbakke mellem Søhule Banke og Køllebanke.
Samme sted. Her ses også variationerne i åsbakkens højde. Den svinger på dette stykke mellem 20 og 30 højdemeter. Bemærk også, hvordan beplantningen gør åsen mindre fremtrædende i landskabet.
På åsbakken ved Sandhøj er der en asfalteret vej på et stykke af bakkens "rygsøjle". For at komme op på den skal man fra vest forcere denne stigning - cyklister skal træde til i pedalerne her.
Fra vejen er der flot udsigt ud over det sydfynske landskab. Der findes andre åse, som der er ført asfaltveje henover, men en egentlig "åsvej" som denne på Sallinge Ås er enestående.
Udsigt mod Sallinge Ås fra Vestergade nær Vester Hæsinge.
Åsen ved Stålbjerg. Billedet her er taget fra det sted, hvor vejen - der bærer det passende navn Bjerget - fører ned ad åsens nordlige side.
Orebanker set fra Gelskovvej. Denne åsbakke er ca. 2 km lang og har en nogenlunde konstant højde på omkring de 50 moh. Højdeforskellen er op til 27 højdemeter. Orebanker er i dag den østligste af Sallinge Ås' større partier.

  << Tilbage til oversigten over de største åse

  Alt billedmateriale: Danskebjerge.dk